Assistentiewoning bij Sint-Jozef

Woon je nog graag zelfstandig, maar heb je toch wat extra zorgen nodig? Dan is een serviceflat of assistentiewoning bij Sint-Jozef de geschikte plek om te wonen. Sint-Jozef heeft 64 assistentiewoningen verspreid over vier residenties in Neerpelt. Onze serviceflats zijn uitgerust met alle nodige comfort en voorzieningen. Bovendien kan je steeds beroep doen op onze Zorgtoppers! Iedere Zorgtopper staat jou met plezier bij wanneer je een helpende hand of een luisterend oor nodig hebt.

Wij bieden zorg op maat. Daardoor kan je de hulp volledig zelf inkleuren. Uiteraard ben je ook meer dan welkom in het sociaal restaurant en de cafetaria.

Verder heb je ook de mogelijkheid om samen met je partner in een serviceflat van Sint-Jozef te komen wonen. Zo blijven koppels samen en kunnen ze iedere dag samen inkleuren.

We bouwen samen aan een kleurrijk leven zodat iedere dag er anders uitziet.

Doelgroep

Een assistentiewoning van Sint-Jozef komt tegemoet aan de noden van de hedendaagse 65-plusser die ervoor kiest om in een veilige en aangepaste omgeving te wonen en te leven. Het is een zelfstandige manier van wonen die de senior de zekerheid biedt dat hij/zij, in geval van nood, geholpen wordt. Daarnaast zijn de woningen comfortabel, je kan er je eigen leven kleurrijk invullen.

Op het moment van de opname moet je minimum 65 jaar zijn. Per erkende groep van assistentiewoningen kunnen we maximaal 25 procent van het aantal woningen aanbieden aan gebruikers die jonger zijn dan 65 jaar. Voor koppels moet slechts één persoon aan de leeftijdsvoorwaarde van 65 jaar voldoen.

Senioren die in Neerpelt wonen, krijgen voorrang. Bovendien komen enkel senioren die nog voldoende zelfredzaam zijn in aanmerking voor een serviceflat. Dat kan je aantonen aan de hand van van een medisch formulier.

Onze residenties

 • Residentie ’t Gangske gelegen in het Kloosterhof 3, 3910 Neerpelt. Die beschikt over 15 assistentiewoningen met een gemeenschappelijke tuin.
 • Residentie De Zandberg is gelegen in De Zandberg 2-18, 3910 Neerpelt. Die beschikt over 17 assistentiewoningen, waarvan acht met een tuin en negen met terras.
 • Residentie De Nieuwstraat is gelegen in de Nieuwstraat 14, 3910 Neerpelt. Die beschikt over 5 flats met een ruim terras.
 • Resident Alto is gelegen op het Sooi Willemsplein 2, 3910 Neerpelt. Die beschikt over 27 flats met terras en gemeenschappelijke daktuin.
assistentiewoningen-sint)jozef-kaartje
 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone