Extra dienstverlening

Naast de verschillende verblijfsmogelijkheden voorziet wzc Sint-Jozef tal van andere dienstverleningsinitiatieven.

Sociaal restaurant

Ben je uit de buurt en vind je het fijner om samen met anderen te eten? Dan kan jij iedere middag een warme maaltijd komen nuttigen in het sociaal restaurant van het woonzorgcentrum. Samen maken we er een gezellige middag van!

Je kan hiervoor bonnetjes kopen aan het onthaal van ons centrum. Dat is enkel mogelijk op weekdagen in de voormiddag aan het onthaal. Het bestellen van de maaltijden gebeurt steeds voor 10u00 ’s morgens aan het onthaal of bij de keuken in het weekend.

Prijzen

 • Een middagmaal: € 9

Cafetaria

Jij en je familie zijn van harte welkom in onze gezellige cafetaria ‘voor Jan en alleman.’ Een gezellige babbel en een lekkere tas koffie, meer moet dat niet zijn!

Openingsuren
Weekdagen: 13u30 tot en met 17u30
Weekend: 14u00 tot en met 17u30

Kapsalon

Voor een kappersbeurt met bijhorende gezellige babbel hoef je het huis niet uit. Je kan een afspraak maken met onze kapster. Elke maandag- en donderdagvoormiddag is zij aanwezig in ons centrum. Haar agenda ligt aan het onthaal van ons woonzorgcentrum. Hier mag je vrijblijvend een afspraak in noteren.

Ontspanning

Rolstoelfiets en riksjafiets

Met de rolstoelfiets geven we je de mogelijkheid om samen met familie, een Zorgtopper, een vrijwillige Zorgtopper of anderen verder te kijken dan de muren van het woonzorgcentrum. Zo kan jij genieten van een fietstochtje, de omgeving, de natuur en een frisse wind in de haren. We lenen de rolstoelfiets iedere dag uit. Naast de rolstoelfiets kunnen bewoners en begeleiders ook met de riksjafiets of de duo-fiets op pad. Meer informatie vind je in de cafetaria.

Een welgemeende dank je wel aan de medewerkers die zich hebben ingezet voor ‘project rolstoelfiets’ en aan alle sportieve sympathisanten die deelnamen aan onze start-to-run training en Dwars door . Naast de rolstoelfiets worden er vanuit wzc Sint-Jozef een riksjafiets en een duo-fiets vanuit de gemeente ter beschikking gesteld voor de bewoners en begeleiders.

Kunst in huis
In samenwerking met de gemeente brengen wij ook ‘kunst in huis’. We kleden de gangen van ons woonzorgcentrum aan met mooie doeken die vaak afgewisseld worden. Zo is er steeds een nieuwe, frisse en kleurrijke toets in huis.

Samenwerking met Integra vzw

Woonzorgcentrum Sint-Jozef heeft een samenwerking met Integra vzw. Dankzij die samenwerking kunnen de bewoners, hun familieleden en de Zorgtoppers van Sint-Jozef terecht bij een psychologe van Integra vzw voor vragen, begeleiding en ondersteuning. Maak je graag gebruik van die dienst? Laat het weten aan je afdelingscoach. Op basis van een kennismakingsgesprek bepalen we de nood of de vraag en plannen we vervolgafspraken in.

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone