Infosessie 'scholingstraject veder-methode' (theater en dementie)


 

OPENDOEK, koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, start in samenwerking met Theater Veder uit Amsterdam, en CERA het scholingstraject rond de Veder-methode op.

Hierbij worden zowel amateurspelers, dramadocenten, zorgkundigen als mantelzorgers opgeleid om huiskamervoorstellingen te spelen voor ouderen met geheugenproblemen. Deze voorstellingen zijn intiem en interactief met als doel terug met die mensen contact te maken. De Veder-methode is in tal van zorginstellingen in Nederland succesvol toegepast en heeft, volgens wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam, een positieve werking op het welzijn van zowel de bewoners van verzorgingscentra als de verzorgenden.

Ben je geïnteresseerd om mee in dit scholingstraject te stappen of gewoon nieuwsgierig naar de methode? Kom dan zeker naar de infosessie!

Zaterdag 19 oktober 2019 om 14.00u

WZC Sint-Jozef, Kloosterhof 1, 3910 Neerpelt

 

STUUR EEN MAIL NAAR SOFIE.WANTEN@OPENDOEK.BE OM IN TE SCHRIJVEN

Past deze datum niet maar ben je toch geïnteresseerd? Stuur een mailtje en we nodigen je uit op een andere sessie of bezorgen je de nodige info per mail.

 

 

 

 

Aankomende events