Infosessie 'Vedermethode' (theater & dementie)

OPENDOEK, koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, start in samenwerking met Theater Veder uit Amsterdam, en CERA het scholingstraject rond de Veder-methode op.

Hierbij worden zowel amateurspelers, dramadocenten, zorgkundigen als mantelzorgers opgeleid om huiskamervoorstellingen te spelen voor ouderen met geheugenproblemen. Deze voorstellingen zijn intiem en interactief met als doel terug met die mensen contact te maken. De Veder-methode is in tal van zorginstellingen in Nederland succesvol toegepast en heeft, volgens wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam, een positieve werking op het welzijn van zowel de bewoners van verzorgingscentra als de verzorgenden.

Ben je geïnteresseerd om mee in dit scholingstraject te stappen of gewoon nieuwsgierig naar de methode?

Kom dan zeker naar de infosessie!

Zaterdag 19 oktober 2019 om 14.00u

WZC Sint-Jozef, Kloosterhof 1, 3910 Neerpelt

 

STUUR EEN MAIL NAAR SOFIE.WANTEN@OPENDOEK.BE OM IN TE SCHRIJVEN

Past deze datum niet maar ben je toch geïnteresseerd? Stuur een mailtje en we nodigen je uit op een andere sessie of bezorgen je de nodige info per mail.

 

 

 

 

Recent nieuws
Teutenhof zoekt gedreven teamcoach

Integro vzw zoekt gedreven teamcoach  voor Het Teutenhof, dé woonzorgcampus met een sterk innovatief verhaal!  ER WAS EENS… een gloednieuwe woonzorgcampus (46 woongelegenheden) in Sint-Huibrechts-Lille

Lees meer
Update bezoek in WZC Sint-Jozef

Beste, Na de veiligheidsraad  van woensdag 24 juni kregen wij het advies van het agentschap Zorg en Gezondheid om in functie van de haalbaarheid en draagkracht van ons woonzorgcentrum te onderzoeken in welke mate de bezoekregeling en het toelaten van kapsters, pedicures,

Lees meer