Update bezoek in WZC Sint-Jozef

Beste,

Na de veiligheidsraad  van woensdag 24 juni kregen wij het advies van het agentschap Zorg en Gezondheid om in functie van de haalbaarheid en draagkracht van ons woonzorgcentrum te onderzoeken in welke mate de bezoekregeling en het toelaten van kapsters, pedicures, vrijwilligers, … kan uitgebreid worden.

Ik besef dat de nood aan sociale contacten groot is, maar we moeten ook goed beseffen dat  het coronavirus nog steeds aanwezig is.  Onze bewoners behoren tot de meest risicovolle  groep en wij dragen met zijn allen de grote verantwoordelijkheid om de risico's op besmetting  tot een minimum te beperken.

Wij willen maximaal inzetten om de verruiming van de sociale contacten en zouden graag zo vlug mogelijk terugkeren naar de bezoekregeling  van voor de coronacrisis. Als bezoeker kan je daaraan meewerken door het handelen naar de voorzorgsmaatregelen als een vanzelfsprekendheid aan te nemen. Met die voorzorgsmaatregelen bedoel ik dat bij het betreden van het woonzorgcentrum elke bezoeker zijn/haar handen ontsmet, zich registreert en een mondmasker draagt. Van zodra die gewoonte voor iedereen vanzelfsprekend is kunnen wij jullie terug van 's morgens tot 's avonds u verwelkomen. Voorlopig is bezoek elke werkdag van 9 tot 17 uur mogelijk en verruimen wij in het weekend de bezoekregeling op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.

Tenslotte wil ik nogmaals beroep doen op ieders verantwoordelijkheidszin. Enkel door zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen kunnen wij verdere stappen zetten in de versoepeling van de bezoekregeling. Wij wensen iedereen fijne en warme contacten!

Jos Claes, campusdirecteur WZC Sint-Jozef

 

 

Recent nieuws
Oproep: Blijf je houden aan de corona-maatregelen!

Beste bewoner, familie, mantelzorger, Op 8 januari 2021 werden onze bewoners voor een eerste keer gevaccineerd. Indien alles verloopt zoals gepland zijn zowel bewoners als medewerkers tegen half februari twee maal gevacineerd en zijn wij tegen eind februari beschermd tegen het

Lees meer
Een hoopvolle vaccinatiedag voor WZC Sint-Jozef!

De eerste vaccinatie voor onze bewoners en een groep medewerkers is vlot verlopen. Een dikke dankjewel aan het vaccinatieteam, CRA en medewerkers voor het goede verloop.Ook goed nieuws i.v.m. de collectieve testing van medewerkers. Onze medewerkers werden negatief getest op

Lees meer