Versoepeling bezoekersregeling

Beste bewoner, familie, mantelzorger, bezoeker, …

Goed nieuws! In dialoog met de andere Integro-huizen, coördinerend raadgevend arts, medewerkers en bewoners zetten wij opnieuw een aantal voorzichtige stappen richting meer welzijn en kleur voor de bewoners in ons woonzorgcentrum. We gaan ervan uit dat - nu onze bewoners en medewerkers gevaccineerd zijn tegen COVID-19 - de kans op besmetting en besmettelijk zijn voor anderen zeer klein is. Dit geeft weer mooie mogelijkheden voor versoepelingen in onze bezoekregeling, die ingaat vanaf maandag 15 februari 2021 en waarover wij u graag informeren.

Bezoek bij GEVACCINEERDE BEWONERS:

 • Familie, buren, vrienden, mantelzorgers, (achter)kleinkinderen,… kunnen weer op bezoek komen, maar enkel in bubbel op een verschillend moment.
 • Onder bubbel verstaan wij iedereen die onder hetzelfde dak woont.
  Op deze manier kan bijv. ook een kleinkind met echtgenoot en achterkleinkinderen op bezoek komen. Gezien de verschillende kamergroottes kan u met de afdeling in dialoog gaan over het veilig aantal personen op de kamer.
 • Er zijn geen beperkingen in de bezoekuren.

Bezoek bij nieuwe NIET-GEVACCINEERDE BEWONERS:

De bezoekregeling voor nieuwe bewoners, bewoners in kortverblijf, bewoners Teutenhof (die nog niet gevaccineerd werden) geldt onderstaande strengere bezoekregeling:

 • De niet-gevaccineerde bewoner kan 2 geregistreerde bezoekers ontvangen.
 • Deze twee geregistreerde bezoekers kunnen dagelijks op bezoek komen, maar niet tegelijkertijd! Er zijn geen beperkingen in de bezoekuren.
 • De geregistreerde bezoekers kunnen om de 14 dagen gewisseld Hiervoor neemt u contact op met de afdeling.
 • Als bezoeker houdt u zich aan de coronamaatregelen (handhygiëne, afstand) en draagt u een mondmasker in het woonzorgcentrum én op de kamer!
 • Niet-gevaccineerde bewoners worden wekelijks preventief getest op COVID-19.

Aandachtspunten voor bezoek:

Als niet-gevaccineerde bezoeker bent u kwetsbaar voor COVID-19 en kan uzelf besmet worden of andere bezoekers besmetten. Neem daarom volgende maatregelingen ter harte:

 • Draag steeds een chirurgisch mondmasker in de gangen, leefruimtes, …
 • Loop recht naar de kamer en sla geen babbeltje in de gang of gemeenschappelijke ruimtes met andere bezoekers
 • Het dragen van een chirurgisch masker op de kamer is niet verplicht bij gevaccineerde bewoners.
 • Wees solidair met elkaar en volg de coronamaatregelen goed op. Blijf je handen goed ontsmetten, hou afstand en draag een mondmasker in het woonzorgcentrum!
 • Voel je je wat ziekjes, stel je bezoek uit!

Verder kunnen wij u mededelen dat onze vaste kapster in huis, mits enige beperking, weer opstart.

Wij vragen u om bovenstaande informatie ook te bezorgen aan andere familieleden, vrienden, buren, mantelzorgers, … zodat het leven van onze bewoners stilaan weer vrolijk ingekleurd wordt met jullie hartverwarmende contacten!

Onze bewoners kijken hier enorm naar uit, maar vragen jullie tegelijkertijd om heel voorzichtig te blijven en de maatregelen vol te houden in solidariteit met elkaar!

Jos Claes,
campusdirecteur WZC Sint-Jozef

Recent nieuws
't Passantje uit quarantaine

Onze dag kan niet meer stukWij zijn uit quarantaineWat een gelukkig geluk! Bewoners en zorgtoppers van 't Passantje

Lees meer
Update COVID-19 WZC Sint-Jozef

Beste bewoner, familie, mantelzorger, Dat wij nog niet verlost zijn van het coronavirus ervaren wij in WZC Sint Jozef nog steeds. Op onze afdeling voor kortverblijf 't Passantje verblijven momenteel drie bewoners die op 13.04.2021 positief getest werden op corona.  Ondanks

Lees meer