WZC Sint-Jozef als kiesbureau

 

Op 14 oktober zijn het weer verkiezingen voor de gemeenteraad en provincieraad. Op 15 september worden alle kiezerslijsten bekend gemaakt.

De verkiezingen zullen deze keer ook doorgaan in ons woon- en zorgcentrum. Onze bewoners en nog 700 andere inwoners van Neerpelt Centrum mogen hier hun stem komen uitbrengen. De glazenruimte wordt hiervoor omgetoverd tot stemlokaal en er zal een stemhokje aangepast worden voor rolstoelgebruikers. 

 

Doordat we de verkiezingen kunnen laten doorgaan in ons woon- en zorgcentrum hopen we dat onze bewoners ook zullen gaan stemmen. Er zijn uiteraard bewoners waarbij stemmen niet meer mogelijk is. Deze bewoners kunnen:

  • Een volmacht geven aan een andere persoon. Deze mag dan wel nog geen andere volmacht gekregen hebben.
  • Een attest vragen aan de dokter waaruit blijkt dat stemmen niet meer mogelijk is.

 

Het stemmen zal met computer zijn, maar we krijgen 10 dagen op voorhand (dus vanaf 4 oktober) een oefenstemcomputer van de gemeente. Samen met een medewerker van de afdeling of met familie kunnen de bewoners dan al eens komen oefenen. Op de verkiezingsdag zelf mag de bewoner zich ook laten bijstaan door een familielid of een helper van het stemlokaal.

 

We willen onze bewoners warm maken om te gaan stemmen indien dit mogelijk is. We vinden het namelijk een fijn initiatief van de gemeente dat we de verkiezingen hier kunnen laten doorgaan. Bedankt aan hen!

 

Recent nieuws
Serviceflat onmiddellijk beschikbaar!

Serviceflat(s) onmiddellijk beschikbaar! De zandberg 8/2, 3910 PeltDagprijs 1-persoonsflat:  € 26,37 per dagDagprijs 2-persoonsflat:  € 26,37 per dag Rustig gelegen assistentiewoning te huur in het centrum van Neerpelt. Residentie

Lees meer
Nieuwe schilderijen

  Heb jij het ook al opgemerkt? De foto's in de gangen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe schilderijen. Tot en met februari 2019 fleuren de werken van Eliane Van Baelen de gangen van ons woon- en zorgcentrum op. Haar expositie werd getiteld als 'Ongeremd

Lees meer