Dienstenaanbod

Assistentiewoningen

 

In onze assistentiewoningen kan u volledig zelfstandig wonen, maar ook genieten van de geborgenheid en dienstverlening van ons woon- en zorgcentrum. Dit wordt aangeboden aan 64 assistentiewoningen in vier residenties die gevestigd zijn in Neerpelt. Het wonen in een assistentiewoning biedt tal van mogelijkheden om sociale contacten uit te bouwen en deel te nemen aan diverse activiteiten. Dit is niet enkel mogelijk dankzij de dienstverlening van ons WZC, maar ook door het feit dat men in hartje Neerpelt woont, dicht bij alle mogelijke voorzieningen. 

 

Vestigingen

Residentie 't Gangske is gelegen te Kloosterhof 3, 3910 Neerpelt. Deze beschikt over 15 assistentiewoningen met een gemeenschappelijke tuin. Klik hier voor meer info over Residentie 't Gangske.

Residentie De Zandberg is gelegen te De Zandberg 2-18, 3910 Neerpelt. Deze beschikt over 17 assistentiewoningen, waarvan acht met een tuin en negen met terras. Klik hier voor meer info over Residentie De Zandberg. 

Residentie De Nieuwstraat is gelegen te Nieuwstraat 14, 3910 Neerpelt. Deze beschikt over vijf flats met een ruim terras. Klik hier voor meer info over Residentie De Nieuwstraat.

Resident Alto is gelegen te Sooi Willemsplein 2, 3910 Neerpelt. Deze beschikt over 27 flats met terras en gemeenschappelijke daktuin. Klik hier voor meer info over Residentie Alto.

 

Doelgroep

Een assistentiewoning komt tegemoet aan de noden van de hedendaagse senior die ervoor kiest om in een veilige en aangepaste omgeving te wonen en te leven. Het is een zelfstandige manier van wonen die de senior de zekerheid biedt dat hij/zij, in geval van nood, geholpen wordt. Het zijn daarnaast ook comfortabele flats waar men zich, met of zonder hulp, gemakkelijk kan behelpen.

Op het moment van opname dient de oudere een leeftijd van 65 jaar bereikt te hebben. Per erkende groep van assistentiewoningen kan echter ook maximaal 25 procent aantal woningen aangeboden worden aan gebruikers die jonger zijn dan 65 jaar. Voor koppels moet slechts één persoon aan de leeftijdsvoorwaarde van 65 jaar voldoen. 

Senioren die in Neerpelt wonen, genieten voorrang. Bovendien komen enkel senioren die nog voldoende zelfredzaam zijn in aanmerking voor een serviceflat. Dit wordt aangetoond aan de hand van een medisch formulier.

 

Prijzen

Onze prijzen zijn transparant en worden graag toegelicht bij een eerste kennismaking. De dagprijs varieert naargelang de residentie waarin u wilt huisvesten:

  • Een flat in 't Gangske kost 20,51 euro per dag.
  • Een flat in De Zandberg kost 27,30 euro per dag voor een gelijksvloerse vestiging of 26,74 euro voor een flat op de eerste verdieping.
  • Een flat in De Nieuwstraat kost 25,63 euro per dag.
  • Een flat in Alto kost tussen 26,99 en 42,10 euro per dag.

 

't Gangske, De Zandberg en De Nieuwstraat

In de dagprijzen voor residenties 't Gangske, De Zandberg en De Nieuwstraat zijn volgende zaken inbegrepen: noodoproepsysteem 24 op 24 uur, aanmeldingsfunctie (enkel voor De Zandberg en De Nieuwstraat), woonassistente als eerste contactpersoon, maandelijks huiskrantje, bergruimte voor fietsen, ontmoetingsruimte, schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten en tuin, brandverzekering voor het gebouw, en familiale verzekering.

Zaken die niet inbegrepen zijn: brandverzekering van de inboedel, energiekosten voor water, elektriciteit en gas, telefoon-, internet- en televisiekosten, persoonlijke kosten, kosten voor parkeerplaats, maaltijden van het WZC.

 

Alto

In de dagprijzen voor residentie Alto zijn volgende zaken inbegrepen: noodoproepsysteem 24 op 24 uur, aanmeldingsfunctie, woonassistente als eerste contactpersoon, maandelijks huiskrantje, bergruimte voor fietsen, ontmoetingsruimte, schoonmaak en onderhoud van gemeenschappelijke ruimten en tuin, en brandverzekering voor het gebouw.

Zaken die niet inbegrepen zijn: brandverzekering voor de inboedel, tegenverzekering brand gebouw, familiale verzekering, energiekosten voor water, elektriciteit en gas, telefoon-, internet- en televisiekosten, persoonlijke kosten, maaltijden van het WZC, plaatsbeschrijving (150 euro excl. BTW), kosten voor parkeerplaats (50 euro per maand), garagebox (100 euro per maand), en extra bergruimte (25 euro per maand).

 

Interesse?

De aanvraag

In ons woon- en zorgcentrum vinden we het belangrijk dat een aanvraag voor een serviceflat door de oudere zelf gebeurt indien dit mogelijk is. De kandidaat-bewoner kan kiezen voor welke residentie(s) hij/zij zich wilt inschrijven, maar niet voor een kamer. De aanvraag wordt opgenomen in een wachtlijst. Alle vragen worden volgens datum op de wachtlijst geplaatst, waarbij kandidaat-bewoners van de gemeente Neerpelt voorrang genieten.

 

Let op: Indien men zich na een eerste inschrijving nog op een wachtlijst voor een andere residentie wilt inschrijven, wordt de datum van nieuwe inschrijving gehanteerd voor die nieuwe inschrijving. De oude inschrijving behoudt zijn datum.

 

Opnameprocedure

Wanneer er een flat vrijkomt, worden de kandidaat-bewoners van de desbetreffende residentiewachtlijst chronologisch opgebeld. U bent vrij om het aanbod te aanvaarden of weigeren. Wanneer u het aanbod weigert, wordt de datum van aanvraag veranderd in datum van weigering. U komt bijgevolg terug onderaan de wachtlijst te staan. 

 

Let op: U kan maar twee keer weigeren aangezien we er van uit gaan dat wie zich inschrijft, ook effectief een assistentiewoning wilt betrekken op moment van aanbod.