Dienstenaanbod

DVC De Buurt

 

Woont u nog thuis? Dan kan u ervoor kiezen om één of meerdere dagen per week in ons dagverzorgingscentrum De Buurt te vertoeven. Ons streefdoel is om u, samen met de andere gebruikers, een gezellige dag aan te bieden. Wij willen een glimlach op uw gezicht toveren en u met warme zorg omringen. Wij willen voor onze gebruikers in de buurt zijn. Wij willen u een gezellige ontmoetingsplaats aanreiken, met ondersteuning op maat én zinvolle tijdbesteding.  

DVC De Buurt is gelegen in de buurt van het WZC én in de buurt van de thuisomgeving. Het centrum kan ook gezien worden als een mogelijke 'tussenstap', een 'brug' tussen het WZC en thuis. Er wordt speciale aandacht geschonken aan reactivatie, aan datgene wat u nog wél kan. We reiken tips en ondersteuning aan voor bij u thuis.

 

Visie

De visie van DVC De Buurt bouwt verder op 'een (t)huis met een ziel', de visie van Sint-Jozef. Deze visie worrdt in DVC De Buurt vertaald en gespecifieerd tot 'voor u zijn we in de buurt'.

 

'Buurten' is een typisch Neerpelts woord. Mensen die elkaar (opnieuw) ontmoeten 'buurten' met elkaar. Het betekent hier: gezellig babbelen, eens op bezoek gaan bij, op de hoek van de straat elkaar zien en een praatje slaan. De medewerkers van het dagverzorgingscentrum willen graag 'in de buurt zijn' voor de bejaarden van Neerpelt en omstreken die nog thuis wonen en regelmatig een dag doorbrengen in het centrum. 

 

Doelgroep

Bent u geïnteresseerd om één of meerdere dagen per week met leeftijdsgenoten in de huiselijke sfeer van DVC De Buurt te vertoeven? Dagverzorgingscentrum De Buurt biedt diensten aan die gericht zijn op senioren (65+) die verzorging en/of ondersteuning nodig hebben, maar toch nog thuis kunnen of willen blijven wonen. Wij bieden u gedurende weekdagen zinvolle tijdsbesteding aan in een geborgen en veilige omgeving. We geven u zoveel zorg als nodig is, maar niet meer dan de gebruiker zelf wenst of nodig heeft.

Ook voor mantelzorgers die de zorg voor hun partner, vader of moeder thuis op zich nemen kan DVC De Buurt een korte 'pauze' betekenen. 

 

Prijzen

U kan kiezen of u één of meerdere dagen per week naar het centrum komt. De kostprijs per dag (9u00 - 17u00) bedraagt 22,16 euro

In deze prijs is inbegrepen: opvang en begeleiding, middagmaal, koffiepauzes, hygiënische en andere zorgen, en deelname aan dagelijkse activiteiten.

In deze prijs is niet inbegrepen: vervoer

 

Goed om te weten: Bepaalde mutualiteiten bieden hun leden een tussenkomst op het factuurbedrag van een kortverblijf of dagverzorgingscentrum.

 

Inschrijving

Indien u interesse heeft om één of meerdere dagen per week naar DVC De Buurt te komen, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. U bent van harte welkom! 

Na kennismaking vragen we om volgende zaken binnen te brengen:

  • Alle noodzakelijke administratieve gegevens
  • Eventueel een voorschrift voor dagbehandeling opgemaakt door de huisarts
  • Eventueel een omschrijving van de medische, verpleegkundige, paramedische en psychosociale noden van de gebruiker, met de gewenste en noodzakelijke behandelingen

 

Elke aanvraag wordt individueel onderzocht. Bovenstaande gegevens vormen de basis voor een beslissing inzake opname in het dagverzorgingscentrum. Vervolgens bespreken we in overleg met u wanneer en aan welke frequentie u naar het dagverzorgingscentrum zal komen. Indien er op dat moment niet aan uw opname-aanvraag voldaan kan worden, kan u ervoor kiezen u in te schrijven op de wachtlijst. Van zodra het mogelijk is, zullen wij terug met u contact opnemen.