In gesprek over levenseinde

In gesprek over levenseinde

Wij vinden het belangrijk dat thema’s rond leven en dood bespreekbaar zijn in ons wzc. Wanneer je dat wenst, kan je jouw wensen omtrent jouw levenseinde kenbaar maken in een zorggesprek. Tijdens dat gesprek gaan we met jou en je naasten, medewerkers en arts in dialoog. We bespreken samen jouw doelen en de gewenste richting van de zorg bij het naderende levenseinde, voor het geval dat je zelf niet meer in staat zou zijn beslissingen te nemen. Hoe wil jij, als het zover is, afscheid nemen van het leven? Onze palliatieve zorg kaderen we binnen het concept van vroegtijdige zorgplanning. Palliatieve zorg is geen nieuwe, andere zorg, maar een intensieve voortzetting van de kwaliteitsvolle zorg. Die zorg bieden de vertrouwde medewerkers op de afdelingen. Je mag hier gerust zijn, wij zullen jou (en je naasten) ook in je laatste levensdagen met warmte en liefde omringen.

“Ja, ik heb mijn papieren in orde gebracht. Je kan hier een afspraak maken voor een zorggesprek met medewerkers, arts, kinderen,… en dan kan je daarover heel fijn vertrouwelijk babbelen. Het gaat toch over jouw leven, dus ik vind het belangrijk dat je hier zo’n gesprek kan hebben.”

– Bewoner Sint-Jozef

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone