Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

In wzc Sint-Jozef kozen we bewust om kleinschalig te werken in een ruime, huiselijke omgeving. Op die manier willen we samen met jou en je familie op jouw afdeling een ‘(t)huis met een ziel’ creëren waarbij relatiegerichte zorg, huiselijkheid en privacy belangrijk zijn.

Kleinschalig wonen in wzc Sint-Jozef betekent dat je samen met een 16-tal medebewoners in een warme, menselijke omgeving woont en leeft. Samen met een team van vaste medewerkers vormen jullie als het ware een groot ‘huishouden’. De sfeer is familiaal en huiselijk. De werking en activiteiten op jouw afdeling bepalen we samen met jou.

Wonen in wzc Sint-Jozef gebeurt op ruime afdelingen voorzien van huiselijk ingerichte eet-, rust- en zitruimtes waar jij en je familie gezellig kunnen vertoeven. Maak er zeker gebruik van, het is jullie huis! Daarnaast heb je natuurlijk ook je eigen kamer die je kan inrichten met persoonlijke meubels en je geliefde spulletjes.

Bovendien blijf jij aan het roer staan van je eigen leven. In dialoog met het team en je medebewoners bepaal je zelf wanneer je opstaat en naar bed gaat en hoe jouw dag eruitziet. Daarnaast is niet alleen jouw familie welkom, maar ook jouw huisdier mag een bezoekje brengen. Zo zorgen we er samen voor dat jij je snel thuis voelt.

“Er hangt een familiale sfeer waardoor ik mij hier op mijn gemak en thuis voel.”
– Bewoner Sint-Jozef

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone