Relatiegerichte zorg

Relatiegerichte zorg

Wij willen jou heel graag leren kennen en samen ontdekken wat jij écht belangrijk vindt in het leven. Bij wzc Sint-Jozef hebben we aandacht voor jouw noden, wensen en levensverhaal. We willen een relatie opbouwen met jou én je naasten. Zo leren we elkaar kennen als mens. In de dagdagelijkse dingen, in kleine gesprekken, in wederzijds vertrouwen en open communicatie.

Om relatiegerichte zorg te kunnen realiseren hebben we elkaar nodig. We doen dat samen met de bewoners, de medewerkers en de familie. In dialoog. Wzc Sint-Jozef streeft naar authentieke contacten tussen de Zorgtoppers en de bewoners en hun naasten. Wij ontmoeten jou (en je naasten) graag!

“Je verhaal kunnen vertellen aan iemand die je vertrouwt en die de moeite neemt om écht te luisteren, schept een band. Ik krijg niet vaak bezoek en dan kunnen de dagen soms lang duren. Indien er niemand is waar je iets in vertrouwen tegen kan vertellen, voel je je eenzaam. Gelukkig kan ik hier met mijn verhaal terecht.”

– Bewoner Sint-Jozef

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone