(T)huis met een ziel

(T)huis met een ziel

Onze visie ‘een (t)huis met een ziel’ is het vertrekpunt en ligt aan de basis van onze werking. Jij, als bewoner, wil jouw leven zinvol en betekenisvol invullen. Onze Zorgtoppers hebben, naast de dagelijkse verzorging, ook oog voor jouw wensen en dromen, je beleving en je levensverhaal.

We vinden het belangrijk dat onze visie leeft in huis! Samen met de Zorgtoppers en de bewoners maken we de visie op allerlei ludieke en creatieve manieren concreet. Die visie houden we levend via gesprekken, bewonersparticipatie, verhalen in weckpotten, rusthuislied, attenties en zoveel meer.

Bewoners en bezoekers voelen onze visie in huis aan de hand van verschillende kleine dingen: aan de manier waarop mensen kijken, lachen, bewegen en spreken, aan hoe zij met elkaar en met jou en je medebewoners omgaan. Ze zien het aan de decoratie en het interieur van het wzc, de indeling van de ruimtes, de sfeervolle foto’s aan de muur. Ze voelen het als leidinggevenden hen begroeten en weten het zeker als ze met de medewerkers een gesprekje aanknopen. Onze Zorgtoppers doen hun werk met hart en ziel! Bij Sint-Jozef is er aandacht voor kwaliteit van leven. Er heerst een sfeer van betrokkenheid en dialoog. We dragen hier zorg voor elkaar!

“Er zit een ziel in dit huis. Iedereen helpt elkaar. Ik ervaar aan den lijve dat het personeel hier met hart en ziel komt werken. Wij leven in een gezellige thuis waar met bewoners rekening gehouden wordt. Ook met mensen die veel zorg nodig hebben of geheugenproblemen. We leven hier samen, met een lach en een traan. Wij worden hier als mens geaccepteerd.”

– Bewoner Sint-Jozef

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone