Dagcentrum 'De Buurt'
van Sint-Jozef

In ons Centrum voor Dagverzorging ‘De Buurt’ verwelkomen we jou dagelijks samen met 11 andere ouderen. Wij geven je de nodige zorgen en begeleiden je tijdens verschillende activiteiten waarbij we de mobiliteit en zelfredzaamheid stimuleren. Samen met jou vullen we iedere dag op een zinvolle manier in zodat jij elke dag anders beleeft! In ons dagcentrum zijn ook ouderen met (beginnende) dementie meer dan welkom!

Visie

De visie van dagcentrum De Buurt bouwt verder op ‘een (t)huis met een ziel’, de visie van Sint-Jozef. Die visie wordt vertaald in ‘voor jou zijn we in de buurt’.

‘Buurten’ is een typisch Neerpelts woord. Mensen die elkaar (opnieuw) ontmoeten, ‘buurten’ met elkaar. Het betekent hier: gezellig babbelen, eens op bezoek gaan bij, op de hoek van de straat elkaar zien en een praatje slaan. De medewerkers van het dagcentrum willen graag ‘in de buurt zijn’ voor de ouderen van Neerpelt en omstreken die nog thuis wonen en regelmatig een dag doorbrengen in het centrum.

Wanneer je kiest voor het dagcentrum in Sint-Jozef dan ga je iedere dag ’s avonds naar huis. Ook in de weekends woon je volledig zelfstandig thuis. Daardoor hou jij de touwtjes van je leven nog volledig zelf in handen.

Praktisch

 • Openingsuren
  • Van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.
  • In het weekend en op feestdagen is het dagcentrum van Sint-Jozef gesloten.
 • Vervoer
  We werken nauw samen met het gespecialiseerde taxibedrijf Hendriks voor het vervoer van en naar het dagcentrum. Eigen vervoer is ook mogelijk.

Inschrijven

Indien je interesse hebt om één of meerdere dagen per week naar het dagcentrum ‘De Buurt’ te komen, neem gerust vrijblijvend contact op met Carine Heynickx, teamcoach van ‘De Buurt’ (011 80 03 60).

Na de kennismaking vragen we om volgende zaken binnen te brengen:

 • Alle noodzakelijke administratieve gegevens;
 • Eventueel een voorschrift voor dagbehandeling opgemaakt door de huisarts;
 • Eventueel een omschrijving van de medische, verpleegkundige, paramedische en psychosociale noden van de gebruiker, met de gewenste en noodzakelijke behandelingen.

We behandelen iedere aanvraag individueel. Bovenstaande gegevens vormen de basis voor een beslissing over een deelname in het dagcentrum. Vervolgens bespreken we in overleg met jou wanneer en aan welke frequentie je naar het dagcentrum zal komen. Indien er op dat moment niet aan jouw aanvraag voldaan kan worden, kan je ervoor kiezen om je in te schrijven op de wachtlijst. Van zodra het mogelijk is, zullen wij terug met contact opnemen met jou.

Prijzen

 • Dagprijs: € 25,76 voor een hele dag (inclusief maaltijden, koffiepauzes, animatie, verzorging)
  € 15,45 voor een halve dag

Een tussenkomst in de kosten is mogelijk via het ziekenfonds.

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone