Bewonersparticipatie en inspraak

Bewonersparticipatie en inspraak

Geïnspireerd door het Zweedse Tubbemodel zet Sint-Jozef in op bewonersparticipatie en willen wij jou en je naasten zoveel mogelijk betrekken bij de werking van ons huis. Als bewoner word je, indien je dat wenst, betrokken bij beslissingen over de organisatie van het dagelijks leven in huis: maaltijden, activiteiten, het woonzorgleefplan, het functioneren van medewerkers en stagiaires, de redactieraad huiskrant, kwaliteitszorg, het onthaal van nieuwe bewoners,… Je krijgt inspraak in besluitvorming en de zorg. Onze Zorgtoppers werken immers in jullie huis!

‘Vraag het aan de bewoner!’, galmt door onze hoofden en in onze gangen.

Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en mogelijkheden. We leggen de nadruk op het gevoel nuttig en van betekenis zijn. Je neemt deel aan de organisatie van het dagelijkse leven op de afdeling en doet enkele (dagelijkse) taken, indien je dat wenst. Ook jouw familie en mantelzorgers willen we graag betrekken en inzetten in onze werking.

“Je bent hier geen nummer in een onbepaalde gang! Je mag hier jezelf zijn. Je wordt betrokken en krijgt inspraak. Zelf neem ik regelmatig deel aan het kwaliteitsgroepje voor bewoners waar we ons zegje kunnen doen en samen een aantal kwaliteitsthema’s onder de loep nemen. Ik zit ook in de redactieraad van ons huiskrantje en met mijn groene vingers help ik de leefruimtes opfleuren.”

– Bewoner Sint-Jozef

 • Lynn Vanhoof

  Wat mag je verwachten van ons?

  Doordat we werken met kleine, zelforganiserende teams kennen we de bewoners echt heel goed. Daardoor kunnen we meer voor hen betekenen. Ik vind het fijn dat de bewoners content en gelukkig zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen.
  Lynn Vanhoof
  Afdelingscoach
 • Leen Plessers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Ik vind het fijn om samen met de Zorgtoppers en de bewoners op pad te gaan en samen met hen de visie 'een thuis met een ziel' waar te maken. Dat gaat stap voor stap, maar we maken het wel steeds samen waar.
  Leen Plessers
  Woonzorgcoördinator
 • Melissa Drees

  Wat mag je verwachten van ons?

  De huiselijkheid is de grootste troef van Sint-Jozef. In dit huis zetten ze sterk in op sterrollen waardoor ze de talenten van de Zorgtoppers in de kijker zetten en verder uitbouwen. Niet alleen de Zorgtoppers, maar ook de bewoners worden bij elk aspect betrokken dankzij het Tubbemodel. Door die grote betrokkenheid vormt iedere afdeling één groot huisgezin.
  Melissa Drees
  Afdelingscoach
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles wordt hier voor mij geregeld, ze zorgen goed voor mij. Wandelingen maken in de mooie tuin is mijn favoriete bezigheid.
  Jef
  Bewoner van het wzc
 • Lene

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Je kan hier meedoen aan heel wat leuke activiteiten: petanquen, zingen, biljarten... ik doe het allemaal even graag!
  Lene
  Bewoonster van het wzc
 • Katho & Mathieu

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Het is hier heel rustig wonen. We kunnen samen slapen en mochten onze kamer zelf inrichten met onze eigen spulletjes.
  Katho & Mathieu
  Bewoners van het wzc
 • Werkgroep kwaliteit bewoners

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  In de coronajaren heeft het vreselijk gestormd maar doordat we samen een stevig schip vormen, trotseren we alle coronagolven. Door te luisteren, elkaar te respecteren en samen te werken blijven we trots overeind!'
  Werkgroep kwaliteit bewoners
  WZC Sint-Jozef

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011 80 03 50
phone