Dienstenaanbod

Extra dienstverlening

 

Naast de verschillende verblijfsmogelijkheden in ons woon- en zorgcentrum, op kortverblijf, in assistentiewoningen of in DVC De Buurt voorziet WZC Sint-Jozef nog in tal van andere dienstverleningsinitiatieven, namelijk:

  • Sociaal restaurant
  • Kapsalon
  • Ontspanning
  • Thuiszorg
  • Samenwerking met het Wondzorgcentrum
  • Samenwerking met de Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (DAGG)

 

Sociaal restaurant

Samen eten is plezant! Voor ouderen uit de Neerpeltse omgeving die graag in gezelschap wensen te eten bestaat er de mogelijkheid om elke middag een warme maaltijd te nuttigen in het sociaal restaurant van het woon- en zorgcentrum. Hiertoe dient u bonnen te kopen aan het onthaal van ons centrum. Dit is enkel mogelijk op weekdagen in de voormiddag aan het onthaal. Het bestellen van de maaltijden gebeurt steeds voor 10u00 's morgens aan het onthaal of bij de keuken in het weekend.

 

Prijzen

Een middagmaal kost 7,75 euro.

Een avondmaal kost 4 euro.

Een warm avondmaal kost 7,75 euro.

 

Menu

Klik hier voor het menu van deze week.

Klik hier voor het menu van volgende week.

 

Kapsalon

Voor een kappersbeurt met bijhorende gezellige babbel hoeft u het huis niet uit. Indien u dit wenst, kan u een afspraak maken met de kapster. Elke dinsdag- en donderdagvoormiddag is zij aanwezig in ons centrum. Haar agenda ligt aan het onthaal van ons woon- en zorgcentrum. Hier mag u vrijblijvend een afspraak in noteren.

 

Ontspanning

Rolstoelfiets

Voor onze bewoners is het vanwege hun verminderde mobiliteit niet altijd evident om deel te nemen aan het leven buiten ons woon- en zorgcentrum. Met de rolstoelfiets willen wij hen de mogelijkheid geven om samen met familie, een medewerker, vrijwilliger, of anderen verder te kijken dan de muren van het woon- en zorgcentrum en te genieten van een fietstochtje, de omgeving, natuur, een frisse wind in de haren, etc. De rolstoelfiets kan iedere dag uitgeleend worden. Meer informatie vindt u in de cafetaria. 

De rolstoelfiets werd mede mogelijk gemaakt dankzij Cera, Algemene Onderneming Driesen, Tuinaanleg BVBA Jan Pepels, VIP Computers, A2O Architecten, Veru Chemie, Hendriks, Brood en Banket 't Molentje, Bex Jan Natuursteen, Sealed Air, Selection Corner, Moments Furniture, Arjo Huntleigh, Carpe Diem, 't Vitamientje, Dr. Walpot, Harry Geerits, Buurtcomité BOT, en alle andere gulle giften. 

Een dikke dank je wel aan de medewerkers die zich op de één of andere manier hebben ingezet voor 'project rolstoelfiets' en aan alle sportieve sympathisanten die deelnamen aan onze start-to-run training en Dwars door Hasselt.

 

Kunst in huis

In samenwerking met de gemeente willen wij ook 'kunst in huis' brengen. De gangen van ons woon- en zorgcentrum worden aangekleed met mooie doeken die vaak afgewisseld worden opdat er steeds een frisse toets te vinden is.

 

Eliane Van Baelen

Momenteel fleuren de werken van Eliane Van Baelen onze gangen op. Eliane schildert vanuit een positief gevoel. Ze haalt onder meer inspiratie uit alledaagse dingen, mensen, natuur, etc. Vooral gemengde techniek en acrylverf zijn de ingrediënten op grote of kleine doeken. Haar schilderijen ontstaan vanuit expressie, kleur, ritmiek en compositie, al dan niet improviserend. Eliane volgde, na verscheidene korte cursussen, de hogere opleiding schilderen aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Haar expositie 'Ongeremd loslaten' is nog te bezichtigen in ons centrum tot en met februari 2019.

 

Contact

Elianevanbaelen@scarlet.be

www.eliane.exto.be

0473 62 93 32

 

Thuiszorg

Woont u in één van onze serviceflats of assistentiewoningen en heeft u hulp nodig bij het wassen, kleden of bepaalde verpleegkundige taken? Dan kan u beroep doen op een gemotiveerde ploeg medewerkers die verbonden is aan ons woon- en zorgcentrum. Klik hier voor een gedetailleerde zorglijst betreffende met welke zorgen en handelingen je bij onze thuiszorg terecht kan.

 

Denkt u erover om thuisverpleging in te schakelen? Contacteer dan onze sociale dienst via socialedienst@sintjozefneerpelt.be of 011 80 03 50. Zij nemen dan contact op met de verpleegkundige die in uw flat langskomt om te bespreken welke zorg u precies nodig heeft en hoe uw verzorging het best verloopt. Voor alle volgende afspraken trachten we erover te waken dat u telkens door dezelfde personen wordt geholpen. Zo raakt u aan hem/haar vertrouwd. 

Voor onze thuiszorg werken we met een derdebetalersregeling. Dit wilt zeggen dat wij alles voor u regelen met de mutualiteit en u zelf waarschijnlijk niet hoeft tussen te komen. Vraag hierover gerust meer info aan onze sociale dienst. 

 

Samenwerking met het Wondzorgcentrum

Netwerk, uitwisseling en samenwerking met andere partners brengen 'leven' en 'deskundigheid' in huis en ervaren wij als een grote meerwaarde. Zo zetelen in ons woon- en zorgcentrum op afgesproken tijdstippen ook wondzorgspecialisten van het Wondzorgcentrum. U kan hier op consultatie komen voor hoogstaande wondzorg voor complexe wondproblemen.

Voor een afspraak belt u naar 0497 14 40 89. Voor meer informatie over dit centrum verwijzen wij naar de website www.wondzorgcentrum.be

 

Samenwerking met de DAGG

Dankzij de samenwerking tussen ons woon- en zorgcentrum en Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg kunnen bewoners, familieleden en medewerkers van ons centrum voor vragen, begeleiding en ondersteuning terecht bij een psychologe van het DAGG. Als je graag gebruik maakt van deze dienst, kan je dit laten weten aan de afdelingscoördinator. Op basis van een kennismakingsgesprek wordt de nood of vraag bepaald en kunnen er vervolgafspraken ingepland worden.